Sercem każdej restauracji jest kuchnia, a jej prawidłowe funkcjonowanie w dużej mierze zależy od projektu technologicznego i wyposażenia.
Projekt technologiczny kuchni powinien spełniać wymogi Sanepidu, zapewniając tym samym bezpieczeństwo, komfort i właściwą ergonomię pracy kucharzy. W ramach naszej pracy odwiedziliśmy wiele profesjonalnych kuchni, od kilkumetrowych powierzchni po wielkopowierzchniowe zaplecza kuchenne. Dzięki temu poznaliśmy opinie szefów kuchni i kucharzy dotyczące sprzętu gastronomicznego, na którym pracują na co dzień. Dlatego wiemy co się sprawdza i jest warte (często niemałej) inwestycji, a co zupełnie nie zdaje egzaminu.
Poprzez regularny udział w targach branżowych, pozostajemy na bieżąco ze stale poszerzającą się ofertą nowoczesnych rozwiązań dla gastronomii. Dzięki temu, możemy zapewnić naszym Klientom pełne doradztwo w tym zakresie. Za projekty technologiczne jest odpowiedzialny doświadczony technolog, z którym współpracujemy od wielu lat. Wspólne doświadczenie i wiedza zaowocowały projektami, które istnieją do dziś.
Innym ważnym aspektem pracy w profesjonalnej kuchni jest przestrzeganie panujących norm i praktyk, określonych przez GMP/GHP i HACCP. Zajmujemy się przygotowaniem takiej dokumentacji, ale przede wszystkim szkolimy jak się do niej prawidłowo stosować.