Dla kogo są nasze usługi

PLANUJESZ ROZPOCZĘCIE BIZNESU GASTRONOMICZNEGO? SZCZERZE MÓWIMY – NIE BĘDZIE ŁATWO! 

Otwarcie nowego miejsca na gastronomicznej mapie miasta prawdopodobnie się nie powiedzie. Statystyki, zarówno europejskie jak i amerykańskie, potwierdzają, że tylko jedna z dziesięciu restauracji wytrzyma więcej niż pięć lat na rynku. Nie brzmi to optymistycznie, prawda?

Ludzie mają przeświadczenie, że znają się na polityce, sporcie i gastronomii, co wywodzi się z faktu oglądania wiadomości, meczów i gotowania pysznej paelli, którą zachwalają ich znajomi. Prawda jest zupełnie inna – gastronomia to niesamowicie wyspecjalizowana i konkurencyjna branża, w której sukces osiąga garstka najlepszych. O tysiącach porażek po prostu się nie mówi.

W BVA przeprowadzamy przez proces otwarcia lokalu od pomysłu do wizyty pierwszych Gości. Analizujemy i korygujemy biznesplan, badamy rynek lokalny, sugerujemy korekty i modyfikacje. Nasze doświadczenie w otwieraniu nowych lokalizacji oraz w zarządzaniu kosztami pozwala zmniejszyć budżet inwestycji o kilkanaście procent w stosunku do pierwotnych założeń – środki te będzie można wykorzystać w dużo lepszy sposób.

Sam pomysł otwarcia nowego lokalu na konkurencyjnym rynku gastronomicznym to za mało, potrzebne jest wdrożenie unikalnego konceptu gastronomicznego. Podczas naszych podróży zwiedziliśmy blisko pięćdziesiąt krajów na niemal wszystkich kontynentach. Z każdego z nich przywozimy wyjątkowe smaki, pomysły na dania, czarujące sposoby serwisu, nieznane owoce i rzadkie przyprawy. 

Sprawimy, że Twoja restauracja, bar czy kawiarnia będzie miała wyjątkową ofertę dzięki czemu Goście będą wracać.

Podczas swojej pracy poznaliśmy gastronautów, restauratorów, szefów kuchni, pasjonatów i foodie. Bazując na analizie trendów oraz doświadczeń tworzymy gotowe, spójne i wyjątkowe koncepty gastronomiczne, które są całkowicie unikalne na polskim rynku gastronomicznym. Następnie personalizujemy je pod kątem preferencji Partnera i wspólnie wdrażamy. Sprawimy, że Twoja restauracja, bar czy kawiarnia będzie miała wyjątkową ofertę dzięki czemu Goście będą wracać.

Pamiętamy o całej biurokracji i aspekcie technicznym stojącym za uruchomieniem nowej działalności. Podpowiadamy na co uważać wybierając lokal, analizujemy umowy, sugerujemy skuteczne metody rozwiązania kwestii urzędowych (pozwolenia na sprzedaż alkoholu; tzw. odbiory Sanepid).

FUNKCJONUJESZ NA RYNKU JUŻ OD KILKU LAT? MAMY DLA CIEBIE NIESPODZIANKĘ

Nasza współpraca z funkcjonującymi powyżej roku przedsiębiorstwami jest najbardziej spektakularna. Kiedy mijają kolejne lata prowadzenia restauracji można uczciwie zadać sobie pytania o kondycję biznesu.

  • Czy jest u mnie tylu Gości ilu powinno?
  • Czy ich doświadczenie restauracyjne jest na odpowiednio wysokim poziomie?
  • Czy restauracja generuje odpowiednie zyski?

Wyniki prowadzonego przez nas audytu najczęściej zaskakują naszych partnerów. Dystans i obiektywizm z jakim patrzymy na funkcjonowanie analizowanego przedsiębiorstwa pozwala znaleźć nam dużą liczbę punktów wymagających korekty. Wspólne wypracowanie zmian oraz ich wdrożenie przynosi zdumiewające rezultaty.

KONIEC TO TAK NAPRAWDĘ POCZĄTEK

Współpraca z nami daje też to, co świadomy przedsiębiorca ceni najbardziej – poczujcie spokoju.

Zakończenie wspólnego projektu, to najczęściej początek długotrwałej współpracy. Nasi Partnerzy bardzo często decydują się na kontynuowanie współpracy w formie abonamentowej. 

Podczas comiesięcznych spotkań statusowych omawiamy wyniki poszczególnych działań, na przykład wizyty Tajemniczego Gościa, dzięki czemu możemy wskazać kierunki korekty. Prowadzimy analizę bieżącej działalności firmy i przedstawiamy nowe pola optymalizacji. Wskazujemy nie tylko punkty problematyczne, ale znajdujemy rozwiązania. Podróżując (blisko pięćdziesiąt krajów), uczestnicząc w największych targach HoReCa na świecie, robiąc porządny research zagranicznej prasy branżowej, jesteśmy świadomi trendów i proponujemy wdrażanie nowości dających przewagę konkurencyjną na polskim rynku. 

Współpraca z nami daje też to, co świadomy przedsiębiorca ceni najbardziej – poczujcie spokoju. Weryfikujemy stan przygotowania firmy na ewentualne wizyty państwowych instytucji kontroli i wskazujemy krytyczne niedociągnięcia. Kontrolujemy jakość oraz organizujemy szkolenia dla pracowników.

Umów się na bezpłatną konsultację
Skontaktuj się z nami
BON VIVANT SP. Z O.O.
ul. Hoża 61 lok. U1
00-682 Warszawa
biuro@bvad.pl
+48 535 444 451
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram