Zarządzanie kosztami w restauracji to kompleksowa usługa, która pomoże Ci zoptymalizować koszty i zwiększyć przychody. Dzięki naszemu doświadczeniu, możemy pomóc Ci w zidentyfikowaniu obszarów, które generują za duże koszty oraz wskażemy, jak je zmniejszyć.
Mówiąc o kosztach, często powtarzającym się hasłem jest optymalizacja. Polega ona nie tylko na redukcji kosztów, ale na właściwym ulokowaniu środków w danym obszarze. Kluczem do sukcesu jest właściwa struktura kosztów stałych
i zmiennych wobec uzyskanych przychodów.
Menu engineering to uzupełniająca usługa, którą proponujemy na etapie analizy menu. Jej celem jest analiza popularności i rentowności poszczególnych dań
w menu. Działania z zakresu menu engineering pomagają w optymalizacji poziomu Food Cost, zwiększeniu zysków oraz zmniejszeniu strat na kuchni.
Oprócz tego oferujemy także pomoc w zakresie
zarządzania surowcem.
Wiemy, jak trudno znaleźć kompromis między potrzebą znalezienia najlepszych składników, a troską o rosnące koszty. Dlatego wspieramy w wyborze
i weryfikacji dostawców, a także wdrażamy sprawdzone metody remanentów, dzięki którym ulepszysz gospodarkę magazynową w swoim lokalu.