Zarządzanie kosztami

USŁUGA OBEJMUJE:
  • analizę kosztów przedsiębiorstwa
  • optymalizację kosztów

Twój lokal nie zarabia tyle ile powinien, a lista wydatków wydaje się nie mieć końca?

Jednym z częstszych powodów niepowodzeń w tym biznesie jest niewłaściwe zarządzanie kosztami, a restauracja generuje ich sporo. Koszty związane z prowadzeniem restauracji skupiają się wokół trzech głównych obszarów:

  • Koszty pracownicze
  • Food Cost/Beverage Cost
  • Opłaty związane z prowadzeniem działalności

Mówiąc o kosztach, często powtarzającym się hasłem jest optymalizacja. Warto wiedzieć, że polega ona nie tylko na redukcji kosztów, ale na właściwym ulokowaniu środków w danym obszarze. Kluczem do sukcesu jest właściwa struktura kosztów stałych i zmiennych wobec uzyskanych przychodów.

Z doświadczenia wiemy, że pozornie niewielkie zmiany mogą prowadzić w skali roku do znacznych oszczędności. Dlatego zarządzanie kosztami to jedna z najchętniej wybieranych usług.

Umów się na bezpłatną konsultację
Skontaktuj się z nami
bon vivant advisory sp. z o.o.
ul. Żurawia 6/12 lok. 745
00-503 Warszawa
biuro@bvad.pl
+48 535 444 451
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram